Vraag 1:

Kan ik zonder het volgen van de FFP of MFP opleiding toegelaten worden tot het register?
Antwoord: Ja, mits u in het bezit bent van een diploma PFP van Avans Hogeschool maar ook wanneer u een vergelijkbare opleiding met diploma heeft afgerond.

Vraag 2:

Dien ik verplicht de permanente educatie te volgen om geregistreerd te blijven?
Antwoord: Om geregistreerd te blijven is het noodzakelijk om uzelf te blijven ontwikkelen in het vakgebied van financiele planning.
Indien u niet meer in de financiele sector werkzaam bent of geen enkele educatie op het gebied van financiele planning volgt, wordt u uit het register verwijderd. Er wordt van alle geregistreerd leden in dit register geacht dat zij jaarlijks 6 college- uren op het gebied van financiele planning volgen. De keuze van de onderwijsinstelling waarbij dit wordt gedaan, is geheel vrij. Wanneer u zich niet aan het PE reglement houdt, zal u uit het register verwijder worden.

Vraag 3:

Welke opleidingen moet ik hebben gevolgd om de titel GMFP, GPFA en GPFP te mogen voeren?
Antwoord:

  • titel GMFP – wanneer u de opleiding Master of Financial Planning succesvol heeft afgerond en u in het bezit bent het MFP diploma van Avans Hogeschool B.V.
  • titel GPFP – wanneer u de opleiding Persoonlijke Financiële Planning succesvol heeft afgerond en u in het bezit bent van het PFP diploma van Avans Hogeschool B.V.
  • titel GPFA – wanneer u de opleiding Persoonlijke Financiële Adviseur succesvol heeft afgerond en u in het bezit van het PFA diploma van Avans Hogeschool B.V.

Vraag 4:

Aan welke vooropleiding moet ik voldoen om te worden toegelaten tot de opleiding Master of Financial Planning?
Antwoord:
Niet iedereen wordt toegelaten in de opleiding. Om toegelaten te worden moet u affiniteit hebben met financiële planning en moet u beschikken over denk en werkniveau op PFP/FFP niveau. HBO denk en werkniveau is eveneens een vereiste.

Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op via info@instituutscire.nl. Wij staan u graag te woord.