Vragen? 076 - 525 88 72

Masterclass Business model innovatie voor financieel adviseurs

Inleiding
De financieel adviseur ontwikkelt zich van productgedreven naar klantgerichte adviseur. Gedreven door digitalisering, regelgeving, concurrentie en veranderend klantgedrag. Die transitie vraagt andere strategische keuzes van de financieel adviseur en zijn bedrijf. Een duurzaam business- en verdienmodel is daarbij cruciaal. In deze workshop wordt de financieel adviseur de laatste inzichten rond business model innovatie bijgebracht en leert hij die inzichten te vertalen naar zijn eigen adviespraktijk. De deelnemers krijgen tools om hun eigen business model te doorgronden. Met deze kennis kan de financieel adviseur zijn eigen business- en verdienmodel voor de toekomst vormgeven.

Het programma
Tijdens deze masterclass komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • wat is business model innovatie
  • analyse van het huidige business model
  • analyse van business modellen in de financieel adviesmarkt
  • trends in de financieel adviesmarkt en impact op business modellen
  • voor- en nadelen van verschillende verdienmodellen voor financieel
  • hoe bouw je een goede waardepropositie (marketing en communicatie)
  • bouw een nieuw duurzaam business model

Doelgroep
Voor financieel adviseurs die meer bedrijfskundige kennis willen opdoen over business modellen, om de eigen adviespraktijk te versterken.

Werkvorm
U volgt een interactieve en praktijkgerichte bijeenkomst van 6 uur. Tijdens de bijeenkomst wordt gebruik gemaakt van actuele praktijkcases. Gedurende de dag is er ruimte voor interactie en discussie met de andere cursisten en de docent. Na afloop van de bijeenkomst bent u op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen en veranderingen op het gebied van business model innovatie.

Studiebelasting
Deze Masterclass bestaat uit 1 studiebijeenkomst van 2 dagdelen.

Diploma
Als u de Masterclass Business Model Innovatie voor Financieel Adviseurs heeft afgerond ontvangt u een bewijs van deelname. Indien van toepassing worden uw PE- uren bijgewerkt in het FP-register.

Datum en locatie
De actuele startdatum en locatie kunt u hier terug vinden.