Vragen? 076 - 525 88 72

Persoonlijk Financieel Adviseur (PFA)

Mensen zoeken zekerheid. Ze willen alles goed hebben geregeld voor hun partner en kinderen en zich geen zorgen maken over hun oude dag. Als persoonlijk financieel adviseur helpt u hen daarbij. U brengt de wensen en behoeften op een verantwoorde manier in kaart en kent de kansen en risico’s van een financiële huishouding. Ook weet u op het goede moment de juiste financieel specialist in te schakelen.

Programma

  • Blok 1: Een inleiding in financiën en fiscaliteit staat centraal in dit onderdeel van de opleiding.
  • Blok 2: Alle aspecten rondom financieren en beleggen worden in dit blok behandeld.
  • Blok 3: Centraal in dit onderdeel staan de meest relevante aspecten van het Recht.
  • Blok 4: In dit blok worden de aspecten rondom toekomstvoorzieningen behandeld.

Doelgroep

U werkt sinds enkele jaren in de financiële dienstverlening en wilt zich verder verdiepen in de financiële adviesbehoeften van particuliere klanten.

Werkvorm

U bestudeert de theorie thuis. Tijdens de colleges werkt u onder meer in kleine groepen aan praktijkcases waarover u met de docent en mededeelnemers discussieert. Zo deelt u kennis en ervaringen met elkaar en legt u de link naar de praktijk. Wat u vandaag leert, kunt u morgen zelf toepassen in uw werk. Ervaren docenten van de Federatie Financieel Planners begeleiden u in het leerproces. U ontvangt per college de casusuitwerkingen en een kopie van de gepresenteerde sheets. Ook syllabi, boeken en oefenexamenvragen staan tot uw beschikking.

U sluit de 4 modules af met een toets. Het gemiddelde cijfer van die toetsen weegt mee in uw eindcijfer voor het examen. Als u een onvoldoende haalt voor een tussentijdse toets of het examen, krijgt u één kosteloze herkansing.

Studiebelasting

De opleiding Persoonlijk Financieel Adviseur duurt 5 maanden en bestaat uit 9 bijeenkomsten (17 dagdelen) in de middag -en avonduren. Dit is inclusief examen. Daarnaast bent u aan zelfstudie ongeveer 8 uur per week kwijt.

Diploma

Als u de opleiding Persoonlijk Financieel Adviseur succesvol heeft afgerond, ontvangt u het postbachelordiploma Persoonlijk Financieel Adviseur van Avans Hogeschool (dus niet Avans+).

Resultaat

Na deze opleiding kunt u de particuliere klant inzicht geven in zijn vermogens- en inkomensstructuur. U weet zijn wensen en mogelijkheden en kunt hem adviseren op het gebied van pensioen, levensverzekeringen en beleggingen. U herkent knelpunten en weet op het juiste moment een financieel specialist in te schakelen.

Na de opleiding bent u gediplomeerd Persoonlijk Financieel Adviseur en hiermee bent u gerechtigd zich in te schrijven in het FP-register. U kunt gebruikmaken van de titel Gediplomeerd Financieel Adviseur, met gebruikmaking van de bijbehorende banners en logo.

Datum en locatie

De actuele startdatum en locatie kunt u hier terug vinden.